logo runnersworldtrackmeetings

Op 30 augustus gaan de Track Meetings op recordjacht

Met nog 1 Track Meeting te gaan dit seizoen, zijn we hard op weg naar een nieuw recordaantal inschrijvingen. En niet alleen de aantallen deelnemers zijn op recordniveau, ook op de prestaties van dit jaar kunnen we trots zijn. Alle reden dus om er tijdens de laatste Track Meeting van 2013 een feestje van te maken voor de atleten en vrijwilligers.

Inschrijvingen
Na 5 Track Meetings staat de teller al op 2874 inschrijvingen. Waar we vorig seizoen de 3000 inschrijvingen net niet haalden, moet het nu wel raar lopen wil dat niet lukken. De Track Meetings staan er bekend om een druk bezochte wedstrijd te zijn maar het gemiddelde van 575 (!) inschrijvingen per wedstrijd van dit seizoen, breekt met gemak al onze records. Vorig seizoen dachten we een record te vestigen dat lang stand zou houden en nu verwerken we per Track Meeting gemiddeld 70 inschrijvingen meer.
De topper is al jaren de 800 meter met dit seizoen een gemiddelde van 116 inschrijvingen per avond. Ook de 1500, 100 en 3000 meter met resp. gemiddeld 96, 88 en 80 inschrijvingen zijn zeer goed bezet. Maar niet alleen de loopnummers hebben veel animo. Opvallend is dit jaar ook de toename van het aantal atleten dat op de technische onderdelen hun kunsten komt vertonen. Hierbij moeten we eerlijkheidshalve wel melden dat het op één koude avond na elke keer uitstekend atletiekweer geweest is.
De keerzijde van het succes is dat het onverwacht grote aantal deelnemers op de loopnummers meer uitloop tot gevolg heeft dan ons lief is. We begrijpen namelijk heel goed dat het in de voorbereiding voor een atleet vervelend is wanneer de aanvangstijd opschuift. Tijdens een tussentijdse evaluatie is dit uitgebreid ter sprake gekomen en we gaan snel een aantal ideeën uitvoeren om dit te verbeteren.

Mooie prestaties
Hoewel wij een breedtesportwedstrijd zijn en blijven, krijgen we ook regelmatig verzoeken voor kwalificatieraces en bezoek van topatleten. Voor een bijzondere race maken we graag ruimte en wij genieten als toppers zoals Bram Som aan onze wedstrijd meedoen. Het aantal PR's en clubrecords is niet bij te houden maar het zijn er velen. Ook in onze eigen 'Track Meetings bestenlijst' is 2013 bovengemiddeld vertegenwoordigd. Daarnaast harken we elk jaar weer vele beste seizoenprestaties en een aantal Nederlandse records binnen.
De meest opvallende prestatie van 2013 staat op naam van Sifan Hassan. Dit wonder op de 3000 meter liep tijdens de 5e Track Meeting de onwaarschijnlijk snelle tijd van 8:41.61, de één na beste WERELDseizoensprestatie van 2013. Alleen de winnares van de Diamond League wedstrijd in London was dit jaar 0,15 seconde sneller dan Sifan Hassan. Hopelijk gaan wij de komende jaren nog veel van haar horen en natuurlijk blijft ze van harte welkom om een aanval op dit record te komen doen.

Atleten en vrijwilligers
De atleten zijn natuurlijk de mensen waar het bij onze wedstrijden allemaal om draait. Wij doen ons best om voor hen een zo goed mogelijke wedstrijd neer te zetten en we horen graag hun (opbouwende) kritiek zodat we de wedstrijden naar een hoger niveau kunnen tillen. Met 'wij' bedoelen we niet alleen de organisatie maar ook de vrijwilligers die mee helpen met de organisatie elke Track Meeting. Per avond zijn er zo'n 50 actief om alles in goede banen te leiden. Een cruciaal onderdeel van de machine want zonder vrijwilligers is er geen wedstrijd. De organisatie is hen veel dank verschuldigd en hoopt in de toekomst nog vaak gebruik te mogen maken van hun diensten.
Tijdens de laatste Track Meeting van dit seizoen willen we de atleten en vrijwilligers nog wat extra in het zonnetje zetten. Uiteraard komt er extra aandacht voor de 3000e inschrijving en hebben we nog wat andere plannen om de finale van 2013 een extra feestelijk tintje te geven. Mocht iemand hiervoor nog een goed idee hebben, laat het ons vooral weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Gevonden voorwerpen
In de loop van het seizoen worden wij regelmatig geconfronteerd met gevonden / verloren voorwerpen. We merken ook dat mensen soms gelijksoortige kledingstukken per ongeluk meenemen. Omdat atleten vaak aan hun kleding/schoenen zijn gehecht willen we vragen om in deze gevallen contact met ons op te nemen, zodat wij een rol kunnen spelen bij het retourneren. De spullen die dit seizoen reeds zijn gevonden zijn 30 augustus nog op te halen. Aan het einde van dit jaar ruimen we vervolgens alles op.

Agenda 2019

3 mei
24 mei
21 juni 
12 juli
9 augustus
30 augustus
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Please wait
logo utrack blacklogo phoenix black