logo runnersworldtrackmeetings

Het nieuwe seizoen staat weer voor de deur

Het weer doet al weken zomers aan en ook de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen van de Track Meetings zijn al in volle gang. Na een uiterst succesvol 2013 waarin we maar liefst 3375 (!) inschrijvingen konden noteren, beginnen we nu weer gewoon vanaf 0. In de winter hebben wij gekeken wat we kunnen verbeteren om de gigantische stroom deelnemers nog beter te kunnen verwerken en toch het unieke Track Meetings concept te kunnen handhaven.

De enorme groei (in 2013 waren er ruim 400 inschrijvingen meer dan in 2012) heeft tot wat 'groeipijnen' geleid die wij dit jaar hopen op te lossen. Het vervelendste vonden wij dat we te vaak uitliepen op het chronoloog. Om dit op te lossen zonder met voorinschrijving te gaan werken, hebben we een aantal maatregelen genomen. De meeste bevinden zich achter de schermen maar anderen zijn direct zichtbaar voor de atleten. Om alle inschrijvingen goed te verwerken en de lijsten bijtijds gereed te hebben, sluit de inschrijving dit jaar 15 minuten vroeger dan jullie gewend zijn. Je kunt je tot maximaal 45 minuten voor de start van het onderdeel inschrijven.

Daarnaast hebben we naar de werkelijk gebruikte tijd per onderdeel gekeken en is het chronoloog daarop aangepast. Verder hebben we besloten om het hordenlopen (100, 200 & 400 m) met vooraanmelding te gaan doen. Net als de atleten van de lange werpnummers kun je je op onze site aanmelden zodat er een plaats voor je gereserveerd wordt. Op deze manier kunnen wij alvast kijken naar series en hoogtes van de horden zodat dit onderdeel vlotter afgewerkt kan worden. Op de dag zelf moet je je nog steeds inschrijven en als er ruimte is, kun je ook zonder vooraanmelding nog geplaatst worden.

De Track Meetings zijn breedtesport wedstrijden en komend seizoen trekken wij dit nog iets breder. In februari zijn wij benaderd door de Atletiekunie met de vraag of onze wedstrijden de IPC-status konden krijgen. IPC staat voor International Paralympic Committee en de IPC-status houdt in dat de resultaten behaald op onze wedstrijden door gehandicapte atleten in het vervolg op de IPC wereldranglijst verschijnen. Tot vorig seizoen waren er voor de talenten in Nederland amper wedstrijden waarbij hun prestaties op deze ranglijst meetellen maar daar komt vanaf dit jaar verandering in. Wij verwachten dat de IPC-status ook buitenlandse atleten zal aantrekken. De meeste atleten kunnen gewoon in het reguliere programma meedraaien maar dit seizoen zullen er bijvoorbeeld ook af en toe series wheelers te zien zijn. Meer informatie hierover vind je elders op de website.

Agenda 2019

3 mei
24 mei
21 juni 
12 juli
9 augustus
30 augustus
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Please wait
logo utrack blacklogo phoenix black