logo runnersworldtrackmeetings

Volle vierde Track Meeting met veel goede prestaties

Veel atleten hebben gisteravond de weg weer gevonden naar de atletiekbaan Maarschalkerweerd voor de vierde Track Meeting van dit seizoen. De 631 inschrijvingen kwamen niet alleen uit heel Nederland (van Groningen Atletiek tot diep in Zeeland) maar ook vanuit Zweden en zelfs Japan! En hoewel de buienradar een fikse onweersbui voor ons in petto had, bleef het gelukkig beperkt tot een paar dikke druppels tijdens de 800 m.

Ondanks het drukkende warme weer zijn er veel opvallende prestaties neergezet. De IPC atleten waren ruim vertegenwoordigd en gingen met een handvol Nederlandse records tevreden huiswaarts. Bij het verspringen schuift Rody de Wolf (JB) in onze bestenlijst op van de 6e naar de 2e plaats dankzij zijn sprong van 6.50 m. Ook Trystan de Weerdt (JA) heeft een tweede plaats op deze lijst verdiend door hink-stap-springend een afstand van 13.22 m te overbruggen.

Bij het lopen waren de 800 en 1500 m weer populair als altijd met resp. 144 en 112 deelnemers. De race waar het meest over nagepraat werd, was de afsluitende 3000 m. Bij de inschrijving viel ons oog als op het kaartje van Suguru Osako uit Japan die een verwachte prestatie van 8:00 minuten invulde. Hij zag de Track Meeting als een trainingswedstrijd voor de KBC-nacht van 19 juli in Heusden waar hij het o.a. zal opnemen tegen Bernard Lagat. Niet veel later kwam het inschrijfkaartje van de Nederlandse topper Jesper van der Wielen voorbij en toen wisten we vrijwel zeker dat er een nieuw Track Meetingsrecord (was 8:11.0) zou gaan komen. Uiteindelijk won Jesper de strijd in de laatste ronde en hij liet de klok stilstaan op 7:58.56, de één na beste Nederlandse seizoensprestatie.

Op Facebook en Twitter zijn nog meer wetenswaardigheden en diverse foto's te vinden om nog even na te genieten. De volgende Track Meeting is gepland op 8 augustus. Hoewel dit midden in het vakantie seizoen is, staat er in dat weekend verder niets op de kalender van de Atletiekunie dus iedere atleet die iets wil, kan eigenlijk alleen in Utrecht terecht. We zien iedereen niet op vakantie is dan ook graag weer terug.

Agenda 2019

3 mei
24 mei
21 juni 
12 juli
9 augustus
30 augustus
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Please wait
logo utrack blacklogo phoenix black