Met prachtig weer is het nieuwe Track Meetings seizoen weer geopend! Uit de 591 inschrijvingen bleek dat al veel atleten meteen aan het begin van het baanseizoen zijn begonnen met deelname aan wedstrijden. Het was daarom gezellig druk op de baan.

HoogspringsterOndanks de hoge opkomst liep het programma nauwelijks uit. Dankzij goede samenwerking tussen het wedstrijdsecretariaat, de Elektronische Tijdmeting Utrecht, de wedstrijdleiding en de vrijwilligers bij de onderdelen konden de atleten op tijd starten.

Met dank aan Runnersworld Utrecht konden atleten niet alleen van mooie aanbiedingen op hun stand profiteren, maar konden we ook een aantal junioren blij maken met waardebonnen. Wij hopen hiermee jonge talenten te stimuleren om zich verder te blijven ontwikkelen.

De avond werd zoals gebruikelijk gestart met horden. Op de 100 mH won meisje-A Defra Leerdam (U-track) haar serie in 14.87. Daarmee schuift zij in de Track Meetings bestenlijsten op van plek 10 naar plek 4. Op hetzelfde onderdeel zette meisje-B Marijke Esselink een zeer knappe 14.33 neer. De 2e tijd in de Track Meetings bestenlijst in haar categorie.

Op de 100 m was Devron Jepma met afstand de snelste. Hij won in 10.78. Meisje-B Janine Verhaar sprintte naar 12.45 en won daarmee een Runnersworld Utrecht waardebon.

Bij de 800 m ging Gijs Jacobs er met de winst vandoor. Hij liep 1:53.15. Meisje-A Corinde van Es kwam ook bijzonder snel over de finish: 2.12.78 (3e tijd op de Track Meetings bestenlijst).

De 400 m werd met afstand gewonnen door Jelle Venema in een sterke 48.32. Jongen-A Alwin van de Heuvel liep de ronde in 50.73.

Het hinkstapspringen werd gewonnen door Thomas Ticheloven (13.23 m). Bij het kogelstoten slaagde Jongen-A Rody de Wolff er net niet in om de 14 m grens te passeren (13.99 m).

Kogelslingeren was op deze avond erg populair, vooral bij de vrouwen. Maar liefst 17 atletes deden mee. De strijd om de winst ging vooral tussen Meisje-A Marije Efdec en Meisje-B Tia Ackermans. Tia won uiteindelijk met 50.37 m waarmee ze de 2
e plek op de Track Meetings bestenlijst veroverde. Marije slingerde de kogel naar 46.34 en komt daarmee op de 3e plek in de bestenlijst.

Bij het verspringen kwam Jongen-A Rodney Hoogterp tot 6.58 m. Meisje-B Marije Esselink sprong naar 5.34 m.

Tenslotte waren we ook nog getuige van een wereldrecord bij de vrouwelijk Masters-65. Kersverse 65-plusser Weia Reinboud ging ruim over de 1.38 m en mag zich nu wereldrecordhoudster noemen!