logo runnersworldtrackmeetings

Een drukbezochte avond met drie Nederlandse Records

De tweede Track Meeting van dit seizoen was een mooie happening met zelfs 3 Nationale Records. De weersvooruitzichten waren "Nederlands" en toch kwamen de atleten weer in grote getale naar de baan in Utrecht. Een aantal telefoontjes vooraf konden we beantwoorden met: "Ja, bij ons gaat het altijd door. Alleen als er onweer boven de baan hangt, stoppen we even".
Tussen een paar stevige buien door werden weer prima prestaties neergezet. Alle loopnummers waren goed bezet en samen met de technische onderdelen, konden we ruim 550 resultaten noteren.

Nederlandse Records konden worden bijgeschreven bij de 1500m Vrouwen Master 45+ door Nicole Weyling-Dissel met een tijd van 4:44.51. Bij het speerwerpen was een NR meteen worp van 25,09 meter door Take Zonneveld in de categorie Mannen-F40. Bij het kogelstoten was het Désirée van den Eynde die met 7,55 meter het Nederlands Record bij Vrouwen-F13 heeft gepakt. Allen van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie.
Op de 400m horden was Jesper Arts (Loopgroep Deurne) met 52,63 seconden de snelste Nederlander van dit seizoen, waarmee hij direct een 5e plaats krijgt op onze allertijden ranglist. Bij de jongens B mag Jeroen Reijman met 57.23 sec. zich verheugen op de 9e plaats in deze ranglijst.

De harde wind speelde veel lopers parten. Toch liep Marvin Douma op de 100 meter met 0.6 m/s tegenwind een knappe tijd van 10.89 seconden. Bij de 200 meter was hij ook verreweg de snelste door met 21,97 sec. te finishen. Bij de jongens-B liep Daan Lubberdink in 22,78 sec. zichzelf naar een 9e plek op de allertijden ranglijst. En liep Wandita Sanneh 22,51 sec., wat voor een jongen-A een 5e plek op de ranglijst is.

Het drukstbezochte onderdeel was wederom de 800 meter waarvoor 141 atleten starten. Hier was Adil el Azzouzi van Phanos de snelste deelnemer met een tijd van 1:56.60.
Toen de 3000 meter begon, was de wind helemaal gaan liggen en was het droog. Dit zorgde voor een mooie afsluiting van de avond. Hier zette Bram Kielman als Jongen-A een snelle tijd neer van 8:39,10. Dit is een 3e plaatst waard op onze allertijden ranglijst. Heel knap gedaan. Bij de vrouwen finishte Elizeba Cherono in 9:12.93, wat ondanks deze mooie prestatie 12 seconden langzamer is dan haar tijd die ze vorig jaar bij ons liep.

Ter aanmoediging van de jeugd stel ook dit jaar onze hoofdsponsor Runnersworld Utrecht weer kadobonnen van €25 beschikbaar voor de 1e plaatst van Jongens en Meisjes. Vanavond was dit voor de onderdelen 800 meter en hinkstapsprong. Volgende keer zijn bonnen beschikbaar voor de 400 meter en hoogspringen.

Runnersworld Utrecht was ook weer aanwezig met een stand in de kantine met mooie kleding en schoenen. Veel artikelen zijn 50% afgeprijsd. Ook volgende keer zijn ze weer aanwezig. Een PIN-apparaat is beschikbaar om te kunnen betalen.

Agenda 2019

3 mei
24 mei
21 juni 
12 juli
9 augustus
30 augustus
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Please wait
logo utrack blacklogo phoenix black