logo runnersworldtrackmeetings

Natte en winderige start Track Meetings 2016

De eerste Runnersworld Track Meeting van het seizoen begon met veel wind, kou, maar ook droog weer. Helaas niet de optimale omstandigheden voor superprestaties.

Gelukkig lieten veel atleten zich niet tegenhouden door het slechte weer. Een kleine 400 atleten deed uiteindelijk aan de Track Meeting mee. Degenen die tijdens het eerste deel van de avond hun onderdeel konden doen waren fortuinlijker dan degenen die pas later aan de beurt kwamen. Toen het donker begon te worden kwam namelijk de regen. En die hield niet meer op.

Vrijwilligers hebben doorweekt op de baan gestaan om het alsnog mogelijk te maken voor atleten om hun wedstrijd te doen. Wij zijn daar zeer dankbaar voor!

Ondanks het slechte weer zijn wel weer een aantal knappe prestaties neergezet.

Technische onderdelen

Bij het hinkstapspringen sprong meisje-A Natalie Puper een afstand van 10.81m.

Kogelslingeraar Jasper Christiaan wierp de kogel naar 56.33m en won daarmee overtuigend zijn onderdeel.

Bij de vrouwen won Marije Efdee met 47.99m. Daarmee kwam ze op de tweede plek in de Track Meetings Bestenlijst. Bovendien verdiende ze ook nog een cadeaubon van Runnersworld die dit keer voor de beste junioren kogelslingeraars beschikbaar was gesteld.

Looponderdelen

Eéns in de zoveel tijd staat de vrij zeldzame steeple voor vrouwen op het programma van de Runnersworld Track Meetings. Meisje-A Veerle Bakker won deze in 10:40.94. Meisje-B Eva Riemeijer had een primeur door als eerste meisje-B ooit aan dit onderdeel mee te doen bij de Track Meetings. Zij zette bovendien een mooie tijd neer van 11:53.33.

Op de 400mH was Lisanne Drost erg snel: 1:01.78. Dat is de één na snelste tijd ooit gelopen op de Track Meetings in deze categorie.

De sprinters hadden het zwaar met de hevige wind en de lange afstandslopers moesten het helemaal ontgelden. In de kou, regen en het donker bikkelden ze 7,5 ronden door om nat en vermoeid  te finishen. Als je dan ’s avonds laat thuis komt heb je in ieder geval je weekend wel verdiend!

Agenda 2019

3 mei
24 mei
21 juni 
12 juli
9 augustus
30 augustus
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Please wait
logo utrack blacklogo phoenix black