logo runnersworldtrackmeetings

Geweldige prestaties in Rio vooraf gegaan door geweldige prestaties in Utrecht

Het was weer eens een heerlijke zomeravond tijdens de 5e Runnersworld Track Meeting van dit seizoen. Een strakblauwe lucht sierde de wedstrijd waar ruim 400 inschrijvingen voor werden gedaan. Hoewel de Olympische Spelen op een groot scherm in de kantine waren te volgen, bleven de meeste atleten dan ook lekker buiten. Daar konden ze bovendien ook terecht bij de stands van Runnersworld Utrecht en Pepper Your Run.

Loopnummers
Deze avond stonden een aantal incourante afstanden op het loopprogramma. We begonnen met de 200 meter horden. Jesper Arts zette daar een knappe 24.11 neer en ook Junior B Lucas van Klaveren was erg snel: 25.79. Bij de vrouwen ging Junior B Joyce Schumacher zeer rap over de horden: 29.38.

Deze avond dus geen 100 meter sprint. Die vond namelijk in Rio de Janeiro plaats met Dafne Schippers. In Utrecht hadden we in plaats daarvan een 150 meter sprint. Op dat onderdeel verbeterde Senior Shimada Baljon haar tijd die ze eerder op een Track Meeting gelopen had naar 18.62. Junior A Niels Beks sprintte naar 17.13.

De 800m werd bij de vrouwen gewonnen door Manon Kruiver in 2:05.71 die volgens onze bestenlijsten 10 jaar geleden ook al goede prestaties noteerde op de Track Meetings. Wie weet kan meisje A Corinde van Es zich ook zo ontwikkelen. Zij verbetert zich regelmatig op de Track Meetings en liep dit keer naar 2:11.05. Yunus Stitan won de 800m bij de mannen: 1:53.38. Hij bleef daarmee nog net jongen A Thijs Doornwaard voor die 1:54.05 liep.

De 300m was één van de andere incourante nummers die deze avond op het programma stonden. Die afstand ligt de jonge Junior C Sven Roosen blijkbaar goed, want hij finishte al in 37.51. Meisje B Nina Franke deed het ook erg goed: 43.25.

Van de bijna 80 deelnemers aan de 3000 meter was uiteindelijk Sjoerd Wijers de snelste in 8:31.06. Hij versloeg nog net Jongen B Bram Andriessen die 2e werd in 8:32.84. Die laatste scherpte daarmee de beste tijd aan die in zijn categorie ooit is gelopen tijdens de Track Meetings. Met maar liefst 9 seconden!

Technische nummers
Bij het kogelstoten was een bijzonder knappe prestatie van een jongen B te vermelden. Shaquille Emanuelson wierp 17.48 en veroverde daarmee de 2e plek op de Track Meetings bestenlijsten in zijn categorie.

Het discuswerpen werd bij de vrouwen gewonnen door Bibi Lotte van der Horst: 44.35 meter.

Jongen A Hent van Schoten hinkstapsprong naar 13.71 meter. Dat was een evenaring van de beste afstand ooit gesprongen door een jongen A tijdens de Track Meetings.

Dinand Tukker en Robin Jansen sprongen allebei over de 1.80 meter hoog.

Misschien wel de meest in het oog springen prestatie van de avond was van verspringer Sergio van de Meide. Hij is nog maar jongen B, maar springt nu al 6.74 meter. Zo ver sprong een jongen B niet eerder tijdens de Track Meetings!

Agenda 2019

3 mei
24 mei
21 juni 
12 juli
9 augustus
30 augustus
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Please wait
logo utrack blacklogo phoenix black