Vrijdagochtend 11 mei begon met wolken en een fris briesje, maar in de loop van de dag werd het steeds lekkerder weer. 's Avonds was het bij aanvang van de wedstrijd zelfs windstil met een heerlijke temperatuur. 

De eerste Track Meeting van 2018 viel op de dag na Hemelvaart. Desondanks waren er meer dan 50 vrijwilligers in touw om voor 547 deelnemers een wedstrijd mogelijk te maken. 

Als vanouds was het drukste onderdeel de 800 meter. Deze afstand werd gewonnen door de Ethiopiƫr Mudesir Awal Amar in een tijd van 1:53.52. Als junior A verdiende hij met de winst een cadeaubon van Runnersworld Utrecht. Ook verspringen was een onderdeel waar prijzen gewonnen konden worden door de junioren.

Op deze Track Meeting werd ook een nieuw Nederlands Record gelopen. In de klasse T13 liep Pascal Munniks op de 400 meter vijf seconden af van het NR en kwam tot 1:04.86. Gefeliciteerd!

Een andere opvallende uitslag was te vinden bij de 100 meter. Daar liep Joris van Gool, die in 2013 bij de EYOF op dezelfde atletiekbaan Maarschalkerweerd uitkwam voor Nederland, een tijd van 10.54. Hij komt daarmee naast Patrick van Luijk op een gedeelde eerste plaats te staan in de allertijden ranglijst van de Track Meetings.

Alle uitslagen zijn te vinden op http://www.atletiekmeetings.nl/uitslag/1e-trackmeeting-2018.

We hopen je weer te zien op de volgende Track Meeting op 1 juni!