logo runnersworldtrackmeetings

Westrijddata in 2016

De wedstrijddata voor 2016 zijn inmiddels vastgesteld. Op de volgende vrijdag-avonden zullen de wedstijden plaatsvinden:

29 april,
20 mei,
24 juni,
15 juli,
12 augustus en 
2 september.

Het programma voor de avonden wordt voor eind maart vastgesteld en gepubliceerd.

Wensen wij jullie hierbij ook een heel sportief en gezond 2016 toe en hopen atleten en toeschouwers weer te verwelkomen op onze atletiekbaan in Utrecht.

Runnersworld Track Meeting Organisatie

Veel bikkels op laatste Track Meeting van 2015

Van tevoren was al bekend dat het vrijwel de hele avond zou gaan regenen. Toch kwamen alsnog ruim 280 atleten naar de Runnersworld Track Meeting. Wij vinden het geweldig dat al die atleten hebben doorgezet en in de stromende regen hun sport hebben beoefend. Bovendien moesten alle lopers een uur langer wachten op de aanvang van hun onderdeel, omdat de regen een technisch mankement aan de meetapparatuur had veroorzaakt. Wij danken alle atleten voor hun geduld!

Onze dank gaat ook uit naar de vrijwilligers die met paraplu’s en poncho’s de regen trotseerden om de wedstrijd door te kunnen laten gaan. Uit de doorweekte papieren met uitslagen was af te leiden dat ze af hebben gezien op de baan. We hopen dat de lekkere fruit shakes en bitterganituur aan het eind van de avond weer iets hebben goedgemaakt!

Runnersworld waardebonnen waren er dit keer voor de jeugdige talenten bij de horden en het verspringen. Zo won meisje-B Marijke Esselink met een tijd van 16.66.

De 100m werd dit keer gewonnen door junior-A Gennaro Biswane in 11.55. Het filmpje van deze serie staat op onze Facebook site. In serie 2 zetten junior-B Luc Orbons een knappe prestatie neer: 11.79. Bowien Jansen was het snelste meisje-B: 12.70.

De 800m was met 74 reguliere atleten en 8 IPC atleten prima bezet. Hoewel plassen op de binnenbaan voor natte sokken zorgden, werd nog goed gepresteerd. Lysanne Wilkens won bij de vrouwen in 2:19.99. In de serie daarna finishte meisje-B Annemarie Slangewal na 2:20.02.

De snelste junioren B bij de 200m waren Martin Oonincx (23.91) en Vera Lurvink (28.20). De 1000m werd gewonnen door junior-A Ruben Sansom in 2:35.56.

Het laatste onderdeel, de 5000m startte uiteindelijk slechts 25 minuten later dan gepland. De atleten die het geduld hadden gehad om daarop te wachten werden beloond met bijna droog weer.

Het hoogspringen en kogelstoten werden vanwege de grote plassen afgelast. Het hinkstapspringen ging ondanks drijvende balken wel gewoon door. Jongen-B Geert Elferink spring naar 11.71 en meisje-B Jinke van der Sluis sprong naar 9.91.

Kogelslingeraarster Marije Efdee (junior-A) slingerde haar kogel naar een knappe 46.32, net 2 cm minder ver dan haar worp van 8 mei 2015. Jongen-B Bryan van Ingen zette met 47.82 meter de 4e afstand op de Track Meetings Bestenlijst in zijn categorie neer.

Ook bij het verspringen werd toch nog een bijzonder goede prestatie genoteerd. Junior-B Alexander Soethout sprong 6.46 meter ver: de 4e afstand op de TM Bestenlijst.

Iedereen die dit seizoen een PR gehaald heeft: gefeliciteerd!

Laatste Track Meeting van 2015 gaat door

De weergoden zijn ons in aanloop naar de wedstrijd vanavond niet positief gestemd. Toch gaan wij er weer een fantastisch evenement van maken.

Echter zijn we genoodzaakt om te besluiten het hoogspringen te annuleren. De aanloopbaan en het springkussen zijn hiervoor simpelweg te nat.

Wij gaan er zeker een gezellige avond van maken door de atleten een vrijwilligers te trakteren op een gezonde snack in de vorm van een Fruit-Shake. Deze is te verkrijgen in het SVDU-paviljoen. Ook sluiten we het seizoen af door een bittergarnituur aangeboden door de SVDU.

Agenda 2017

12 May
2 June
23 June
11 August
1 September

logo utrack blacklogo phoenix black