Op een zonnige maar winderige zondagmiddag zijn er op atletiekbaan Maarschalkerweerd maar liefst 207 prestaties geleverd door atleten uit het hele land. Zo kwamen er atleten uit Terneuzen, Oisterwijk en Gendringen op deze wedstrijd voor C- en D-junioren af. De wedstrijd was voor de organisatie een experiment om te kijken of er behoefte was aan een wedstrijd voor C- en D-junioren. De opzet van de reguliere Track Meetings was gekozen: serie-indeling op verwacht prestatie. Alle onderdelen zijn op tijd begonnen en de enthousiaste inzet van maar liefst 30 vrijwilligers, van 8 tot 70 jaar oud, is daarbij onmisbaar geweest. De organisatie is tevreden over het verloop van de wedstrijd, maar hoort graag van atleten, coaches en ouders wat zij ervan vonden. Stuur een e-mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. om je input te geven voor de volgende keer!

Een opmerkelijke prestatie was er van Laurens Prins met als doel om over de 30 meter te werpen met het kogelslingeren. Als D-junior 1e-jaars wist hij de kogel maar liefst 37.00 meter te laten overbruggen! Een andere talentvolle junior was Henrik Kok die op de 800 meter tot 2:10.02 kwam, kort gevolgd door Stein Cornelissen in een tijd van 2:10.77. Deze jongens zouden nog wel eens potten kunnen gaan breken bij de reguliere Track Meetings.

Bij de meisjes junioren verdient de prestatie van C-junior Aylan Menick aandacht, die op de 800 meter in een tijd van 2:18.38 de winst bij de meisjes opeiste. Bij de C-junioren werd er bij de meisjes zeer ver gesprongen, helaas met net iets teveel rugwind. Kadidje Sangare kwam tot 4.92 en ging er met de dagzege vandoor, maar Yara Linnekamp en Lara Owobowale volgden op respectievelijk 2 en 7 centimeter.

De 2e editie van de Junior Track Meetings vindt plaats op 7 juni. Er staan weer andere onderdelen op het programma dan bij deze editie en wij hopen nog meer atleten te mogen verwelkomen. De ervaringen van 17 mei leren ons ook dat we nog ruimte hebben in het chronoloog voor een extra looponderdeel. Heb jij een wens of suggestie? Laat het ons weten op This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. en misschien zien we jouw onderdeel terug op 7 juni!