Op donderdagavond raasde een storm over Nederland die niet veel goeds beloofde voor de Track Meeting op vrijdag. Het weer zou onstabiel blijven. Gelukkig bleef het slechts bij dat soort voorspellingen en trokken de grote buien langs Utrecht. Vochtig en benauwd was het wel. Maar dat mocht de pret niet drukken. Zo’n 561 inschrijvingen telde de organisatie aan het eind van de avond. Daarmee was het gezellig druk op en om de baan.

Op de baan werd weer uitstekend gepresteerd,zoals hierna te lezen is. Daarbuiten werden de prestaties gevierd met een drankje op het paviljoen en de aanschaf van sportartikelen bij de stand van Runnersworld en Herzog. Tijdens de volgende Track Meeting heeft de organisatie ook wat te vieren, namelijk een record aantal inschrijvingen, en zullen wat extraatjes beschikbaar zijn voor atleten en vrijwilligers. We hopen dat jullie daarbij zullen zijn.

De prestaties bij de looponderdelen:

De avond begon met de 200mH, een onderdeel dat niet vaak op het programma staat. Daar werd in alle categorieën bijzonder goed gepresteerd. De meest opvallende was van Junior-A Inge Drost.

Sawa Bezelew die tijdens de vorige Runnersworld Track Meeting de dubbel op de 100m en 200m pakte, was dit keer de snelste op de 150m: 16.30 seconde. Erg knap. Zeker voor een junior-B. Bij de vrouwen werd in de 2e serie gestreden tussen Marit Dopheide en Loreanne Kuhurima. Marit won nipt in 17.76.

Bram Som schreef zich in voor de 800m met een tijd van 2:05, maar liep toch gewoon een nette 1:53.67 waarmee hij het favoriete onderdeel van de Track Meetings won.

Ook de zusjes van Es waren weer aanwezig. Diane van Es, junior-B verbeterde haar tijd t.o.v. de vorige wedstrijd met 9 honderdste naar 2:11.71 en zal thuis groots vieren dat ze daarmee haar zus Corinde versloeg.

Marit Dopheide deed naast de 150m sprint ook de 300m en zette daar de beste tijd ooit neer op die afstand bij de vrouwen: 38.30.

Op de 1500m was Menno Schouten de snelste in 3:53.06. Meisje-A Sabine Rutten liep op dit onderdeel naar 4:33.89, de op 3 na beste prestatie tijdens de Track Meetings in deze categorie.

De Track Meeting werd weer met vuurwerk afgesloten. Edwin de Vries werd door twee hazen naar 8:18.91 geholpen. Dat is de 7e tijd op de Track Meetings Bestenlijst.

De prestaties bij de technische onderdelen:

Het hoogspringen was spectaculair. Niels Hanegraaf sprong over de 2.00 meter! Alleen Wilbert Pennings sprong in 2001 hoger dan dat tijdens een Track Meeting. Gefeliciteerd Niels!

Runnersworld Utrecht stelde dit keer waardebonnen beschikbaar voor de beste junior discuswerpers. Daarvan profiteerden onder andere junior-A Renske Versloot (38.11m) en junior-B Timo in ’t Hout (45.72m). Geen junior, maar wel de best presterende vrouw was Bibi Lotte van der Horst met een worp van maar liefst 46m.

Bij het hinkstapspringen waren de meisjes-B opvallend goed vertegenwoordigd. De beste was Britta de Haan die ruim bovenaan de Track Meetings Bestenlijst komt te staan met 11.12m.