Categorieën
Wedstrijdaankondiging

Update 16 juli

De droom om op 16 juli weer een normale Track Meeting te organiseren – met behulp van Testen voor toegang – werd exact een week voor de wedstrijd ruw verstoord. Snel oplopende besmettingsaantallen maakten het nodig dat de overheid de coronamaatregelen weer verzwaart en dat raakt helaas ook deze wedstrijd.

Testen voor toegang is helaas geen optie meer voor ons, aangezien bij deze evenementen vaste zitplaatsen vanaf nu verplicht zijn. En die kunnen wij helaas niet bieden, zeker niet aan honderden aanwezigen. Tegelijk zien we dat de belangstelling groot is, veel atleten kijken uit naar de Runnersworld Track Meeting van 16 juli.

Daarom hebben we besloten de deelnemersaantallen zo goed als ongewijzigd te laten, maar zien we geen ruimte voor coaches, begeleiders, publiek et cetera. We laten dus alleen ingeschreven atleten en vrijwilligers toe op de accommodatie.

Zo willen we alsnog een groot aantal atleten een mooie Track Meeting bieden en hopen we op fantastische prestaties. Om bij het ver- en hinkstapspringen de anderhalve meter opnieuw te kunnen waarborgen, moeten we het eerste helaas inperken en het tweede zelfs laten vervallen.

Wil je je inschrijving annuleren, dan kan dat kosteloos tot dinsdagavond 13 juli om 20:00 uur via Atletiek.nu. Zo kunnen andere atleten zich ook op tijd inschrijven voor eventuele vrijgekomen startplaatsen.

Categorieën
Wedstrijdaankondiging

Testen voor Track Meetings

Vanaf eind juni zijn sportwedstrijden weer voor iedereen toegestaan en gaat ook de Track Meeting op vrijdagavond 16 juli door. Om nog een stapje dichter terug bij normaal te komen en zo veel mogelijk atleten in Utrecht te kunnen ontvangen, zullen we deze wedstrijd werken met Testen voor toegang. De anderhalvemeterregel vervalt dan op en rond de baan, waarmee we ook niet meer hoeven te beperken wie er de accommodatie mag betreden.

De inschrijving gaat open op donderdag 1 juli om 19:00 uur. Ook nu geldt vol is vol, want voor alles van de eerste start tot de laatste finish hebben we een uur of vier. Toelating gaat in principe op volgorde van inschrijving, waarbij de organisatie het recht heeft hiervan af te wijken voor bijvoorbeeld atleten van de organiserende verenigingen Phoenix en U-Track.

De wedstrijd is, zoals gebruikelijk, toegankelijk voor U18, U20, senioren en masters. C-junioren mogen meedoen bij U18, D-junioren worden niet toegelaten.

Bij je inschrijving geef je een verwachte prestatie op. Deze hoeft dus nog niet behaald te zijn, maar uiteraard wel realistisch. We gebruiken deze prestaties voor de serie-indeling.

In principe is iedereen welkom op de accommodatie. Registratie vooraf is niet verplicht, behalve uiteraard de inschrijving als atleet. Bij de ingang wordt gecontroleerd volgens de regels van Testen voor toegang. Je hebt dus een vaccinatiebewijs of negatieve sneltestuitslag nodig. Meer informatie vind je op hun website.

Maak zelf een testafspraak, maximaal veertig uur voor je de accommodatie betreedt. Selecteer hierbij ‘Publiek bij sportwedstrijd’, ook als deelnemer. Je staat immers vooraf en achteraf tussen het publiek, daarvoor is deze regeling. Let op: je kunt er een sneltestafspraak maken voor een evenement twee weken vooruit. Voor deze Track Meeting kun je dus vanaf vrijdag 2 juli een afspraak maken.

Categorieën
Wedstrijdaankondiging

Kalendernieuws

Nadat we de eerste Track Meeting moesten annuleren en de tweede in een bijzondere topsportuitvoering (en -uitzondering) door kon gaan, zijn de coronamaatregelen gelukkig verder versoepeld. Daarom kunnen we vooruitkijken naar de komende wedstrijden.

Vrijdag 18 juni: Track Meeting (tienereditie)
Wedstrijden zijn op dit moment alleen nog toegestaan voor atleten tot en met 17 jaar oud. De Track Meeting op vrijdag 18 juni zal daarom voor C-, B- en de jongste A-junioren zijn. Ben je op 18 juni 18 jaar of ouder, dan mogen we je van de overheid helaas nog niet toelaten. Let op: zoals gebruikelijk bij de Track Meetings mogen ook D-junioren niet meedoen.

Meer informatie over deze wedstrijd volgt, maar we kunnen je alvast vertellen dat we om 19:00 uur beginnen en dat het programma bestaat uit 100m, 200m, 800m, 1500m, verspringen, hinkstapspringen, hoogspringen, kogelstoten en discuswerpen.

In principe zijn alle series bij de looponderdelen gemengd en worden ze ingedeeld op de verwachte eindtijd. Heb je een ongemengde serie nodig voor een limietpoging, stuur ons dan alvast een bericht.

Zaterdag 3 juli: C/D-competitie i.p.v. Track Meeting Junior
Op 3 juli hadden we de Track Meeting Junior gepland staan, een wedstrijd voor C- en D-junioren. De Atletiekunie heeft echter de C/D-competitie naar deze dag verplaatst, waarop we hebben aangeboden deze in Utrecht te organiseren. Wel veel C- en D-junioren op Maarschalkerweerd die dag, geen Track Meeting Junior.

Vrijdagen 16 juli, 6 augustus en 3 september: Track Meetings?
Het ziet er steeds beter uit! Hopelijk kunnen we op die avonden weer een zo normaal mogelijke Track Meeting organiseren. Houd dus de persconferenties, de coronamaatregelen en deze website in de gaten!

Categorieën
Wedstrijdaankondiging

Informatie 16 mei 2021

Enkele weken geleden werd bekend dat de Runnersworld Track Meetings samen met een aantal andere wedstrijden onder een uitzonderingsregeling van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport valt. We mogen dus een (lees: vooralsnog één) wedstrijd organiseren, speciaal voor de nationale top. Deze atleten moeten immers de kans hebben om zich te kwalificeren voor de internationale toernooien deze zomer.

Intussen is er steeds meer bekend over de opzet van deze wedstrijd. In dit artikel geven we je alle informatie die je nodig hebt. We zullen dit regelmatig bijwerken, dus houd deze pagina in de gaten! En heb je vragen, stuur dan gerust een mailtje naar info@trackmeetings.nl.

Deelnemers
De internationale toernooien waar deze wedstrijd op gericht is, zijn de Olympische Spelen, Paralympische Spelen, EK U20, EK U23, WK U20 en EK Para-atletiek. Daarom zijn er bij deze Track Meeting slechts twee leeftijdscategorieën: U20 en senioren, uiteraard zowel voor mannen als vrouwen en inclusief para-atleten.

Op Atletiek.nu staat nu alleen ‘senioren’, maar dit zullen we voor relevante onderdelen (hordelopen en kogelstoten) later uitsplitsen in senioren en U20.

U18-atleten mogen meedoen in de categorie U20. Inschrijving voor deze wedstrijd is dus mogelijk voor atleten geboren in 2005 of eerder.

Omdat kwalificatiemogelijkheid het doel is van deze wedstrijd, zijn er geen gemengde series bij de looponderdelen, alleen series voor mannen en series voor vrouwen!

Inschrijving en toelating
In de uitzonderingsregeling van het ministerie is bepaald dat er maximaal 250 atleten mee mogen doen. Met twaalf onderdelen op het programma zal er dus ruimte zijn voor gemiddeld zo’n tien mannen en tien vrouwen per onderdeel. We moeten dus zeer kritisch zijn in de toelating!

Waar normaal gesproken bij de Track Meetings een verwachte prestatie moet worden opgegeven, vragen we dit keer om een reeds behaalde prestatie. Deze moet zijn behaald in een officiële wedstrijd, na 1 januari 2019. Onderlinge wedstrijden bij je eigen club zijn geen officiële wedstrijden.

Buitenlandse atleten maken in principe alleen kans op toelating als zij tot de beste drie van de inschrijflijst behoren, aangezien de wedstrijd als voornaamste doel heeft Nederlandse atleten te ondersteunen in hun voorbereiding op de internationale toernooien. In Nederland wonende en bij een Nederlandse atletiekvereniging trainende atleten met een andere nationaliteit, rekenen we als Nederlands.

Tijdens de inschrijfperiode zullen we de opgegeven prestaties al beoordelen en indien nodig ook al atleten afwijzen. Zo heeft iedereen zo snel mogelijk duidelijkheid. Ben je het niet eens met een beslissing, dan kun je contact opnemen met de technische staf van de Atletiekunie. Zij zijn bevoegd om uitzonderingen te maken bij de toelating. Definitieve toelating vindt plaats in de week voorafgaand aan de wedstrijd, na het sluiten van de inschrijving.

Eventuele reserves worden uiterlijk zaterdag 15 mei toegelaten. Op de wedstrijddag zelf is er dus geen ruimte meer voor extra toelatingen, ook niet na eventuele afmeldingen van toegelaten atleten.

Het inschrijfgeld wordt op dit moment nog bepaald, omdat niet alle kosten duidelijk zijn. De op Atletiek.nu vermelde € 7,50 is dus een indicatie. Het bedrag zal echter beduidend hoger liggen dan de gebruikelijke € 4,00: de algemene wedstrijdkosten moeten door minder atleten worden gedragen en de kosten voor de sneltesten zijn hoog. Toegelaten atleten krijgen een iDEAL-link via Atletiek.nu, afgewezen atleten hoeven dus niets te betalen.
Update: het inschrijfgeld is definitief vastgesteld op € 7,50.

Het is mogelijk om aan twee of meer onderdelen deel te nemen.

Sneltesten
Voor iedereen geldt dat de accommodatie pas betreden mag worden na een negatieve sneltest. Deze zal bij de ingang worden afgenomen onder toezicht van een arts. Een andere (snel)testuitslag of vaccinatie voldoet dus niet!

De kosten hiervoor worden deels door de Atletiekunie, deels door de organisatie betaald. Voor atleten zijn deze kosten verwerkt in het inschrijfgeld. Vrijwilligers, juryleden en anderen die deel uitmaken van de wedstrijdorganisatie hoeven hier niet zelf voor te betalen. Aan coaches, media et cetera vragen wij een eigen bijdrage.

Toegang tot de accommodatie
De voorwaarden van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bieden geen ruimte voor publiek. Naast atleten en de wedstrijdorganisatie kunnen we daarom alleen coaches toelaten, geen ouders, chauffeurs en andere belangstellenden.

De coach moet door de atleet worden vermeld in het inschrijfformulier. Na toelating van atleten, zal hun coaches worden gevraagd extra informatie te geven. We kunnen hierbij kijken naar bijvoorbeeld een trainerslicentie en/of aantoonbare coach-relatie tot de atleet. Zowel de sneltestcapaciteit als de ruimte op de accommodatie laten het niet toe bij 250 atleten ook 250 coaches toe te laten, we moeten ook hier dus helaas zeer kritisch zijn!

Fotografen en andere media kunnen een verzoek tot toelating indienen via info@trackmeetings.nl.

Zonder voorafgaande aanmelding én toelating heeft niemand toegang tot de accommodatie!

Wedstrijdprogramma
De wedstrijdonderdelen staan vermeld op Atletiek.nu.

Afhankelijk van de aanmeldingen per onderdeel, zullen wij de startplaatsen verdelen over de onderdelen. Daardoor kunnen wij op dit moment nog geen chronoloog presenteren. De beoogde aanvangstijd van de wedstrijd is 12:00 uur.
Update: het chronoloog staat inmiddels op Atletiek.nu.

Categorieën
Geen categorie

‘Uitzondering topsport’

Atleten staan te trappelen, de wedstrijdorganisatie wil graag aan de slag, atletiekliefhebbers kunnen nauwelijks nog wachten. Het is inmiddels april, zou er dit jaar nog een mooi baanseizoen in zitten? De besmettingscijfers geven nog geen aanleiding tot groot optimisme, maar intussen wordt er hard gewerkt om weer vanalles mogelijk te maken.

Zo ook door de Atletiekunie, in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Tien wedstrijden hebben een uitzonderspositie gekregen, om zo met name voor de nationale top- en subtopatleten wedstrijden mogelijk te maken. Daaronder is ook een Runnersworld Track Meeting in Utrecht en wel op zondag 16 mei!

De details voor deze wedstrijd moeten nog worden uitgewerkt en we zijn ook in afwachting van toestemming van de gemeente Utrecht, maar het is al wel duidelijk dat er aan alle kanten beperkingen zullen zijn. Of beter gezegd: de nodige veiligheidsmaatregelen, om dit een verantwoord evenement te laten zijn.

Zo zal het deelnemersaantal beperkt zijn, is publiek (nog steeds) niet toegestaan, komt niemand de baan op zonder negatieve sneltestuitslag enzovoort. Helaas dus nog geen grote instuifwedstrijd voor iedere baanatleet, maar we zijn blij dat er weer iets mogelijk is!

Het baanseizoen 2021, zoals dat er voor ons nu uitziet:

  • Track Meeting op vrijdag 30 april: geannuleerd.
  • Track Meeting op zondag 16 mei (oorspronkelijk 28 mei): volgens de regeling ‘uitzondering topsport’, dus geen reguliere editie.
  • Track Meeting Junior op zaterdag 3 juli: onder voorbehoud van coronamaatregelen en van andere wedstrijden op de kalender.
  • Track Meetings op vrijdag 18 juni, 16 juli, 6 augustus en 3 september: nog te ver weg om op dit moment iets zinnigs over te zeggen.

Meer informatie over de Runnersworld Track Meeting van 16 mei, zoals het programma en de toelatings- en inschrijfprocedure, volgt zo gauw we meer weten. Heb je nu al vragen, dan kun je ons bereiken via e-mail of social media.

Categorieën
Geen categorie

Seizoen 2021?!

Als Track Meetings-organisatie doen we regelmatig een voorspelling. Zal het baanrecord op de 5000m vanavond verbeterd worden? Gaan we het deelnemersaantal van vorig jaar overtreffen? Blijft het vrijdagavond droog?

Als Track Meetings-organisatie houden we ook wel van een uitdaging, zoals een wedstrijd in coronatijd of een NK organiseren in twee maanden. Maar dit keer hebben we een voorspelling die zelfs voor ons te uitdagend is: hoe ziet het atletiekjaar 2021 eruit?

Is er een vaccin? Mogen er wedstrijden worden georganiseerd? Met beperkingen of als vanouds? We hebben geen idee. Dus vullen we maar gewoon ons deel van de wedstrijdkalender in en hopen we op het beste.

Onder een stevig corona-voorbehoud organiseren we in 2021 Track Meetings op vrijdagavond 30 april, 28 mei, 18 juni, 16 juli, 6 augustus en 3 september. Voor C/D-junioren is er een Track Meeting Junior op zaterdag 3 juli.

Het programma volgt later deze winter. Heb je nu al vragen, stel ze dan gerust via info@trackmeetings.nl of onze social media.

Categorieën
Geen categorie

Inschrijving derde Track Meeting geopend

Is het echt nog maar minder dan een maand geleden dat premier Rutte in een persconferentie aankondigde dat tijdens het sporten geen anderhalve meter afstand meer hoeft te worden gehouden en dat sportwedstrijden weer zijn toegestaan? Met twee Track Meetings achter de rug en de inschrijving voor de derde die vandaag opent, voelt het voor ons al als veel langer geleden! We gaan echter door en kijken daarom alvast vooruit naar die derde wedstrijd, op vrijdagavond 7 augustus.

We zijn echter nog lang niet terug bij ‘normaal’. De coronamaatregelen blijven van kracht en wie de nieuwsberichten leest over oplopende besmettingen, weet waarom. Iedere wedstrijd leren wij als organisatie echter hoe het nog beter kan. Waar is meer ruimte dan gedacht, wat moet juist strikter? Bieden we een programma aan met veel verschillende onderdelen, maar beperkte deelnemersaantallen? Of juist een beperkt aantal onderdelen, maar met ruimte voor meer atleten?

Wat de eerste twee Track Meetings het geval was, zal ook bij de derde gelden: zonder registratie vooraf én toelating door de organisatie, kom je de accommodatie niet op. Iedere keer blijken er ouders, coaches en anderen te zijn die dit niet hebben gelezen, dus benadrukken we het nog eens. Voor vrijwilligers en atleten is dit min of meer zoals je gewend bent: vrijwilligers melden zich aan via de gebruikelijke kanalen en ontvangen enkele dagen vooraf de indeling, atleten schrijven zich vooraf in via atletiek.nu.

Met deze twee groepen kunnen we een wedstrijd houden. We begrijpen dat het beter en fijner is met je coach langs de kant, dus willen we hier graag ruimte voor bieden. Maar alleen via registratie vooraf! En is het aantal aanmeldingen te hoog, dan zullen we een verhouding van één coach per drie atleten van eenzelfde vereniging hanteren. Ten aanzien van publiek, inclusief bijvoorbeeld chauffeurs, moeten we helaas nog strenger zijn. Hoe graag we jullie ook langs de baan zien, het gaat op dit moment ten koste van de atleten: het is in deze tijden nu eenmaal onverantwoord om drie rijen dik rond de baan te staan.

Terug naar de wedstrijd zelf. We gaven al aan dat we nog eens kritisch naar het programma hebben gekeken. Het werpen en springen is opnieuw een breed programma, maar de looponderdelen hebben we aangepast. Normaal gesproken bieden we deze vijfde Track Meeting van het jaar incourante onderdelen aan als een 150 meter, 300 meter en 200 meter horden. Het voorjaar is voorbij en de seizoensfinale in september duurt nog even. Dit keer zitten we echter drie weken voor de NK en kiezen we voor reguliere afstanden.

Daarnaast hebben we ervoor gekozen te selecteren in de looponderdelen. De eerste Track Meeting boden we nog (bijna) alles aan, waarna de inschrijving binnen enkele minuten vol was. De tweede Track Meeting kozen we daarom voor 800, 1500 en 3000 meter. Door dit beperkte aanbod konden de deelnemersaantallen zeer ruim zijn: uiteindelijk stonden er 335 atleten aan de start op deze afstanden. De derde Track Meeting kiezen we daarom opnieuw voor slechts enkele afstanden, met daardoor meer ruimte. Ditmaal zijn dat de 100, 200, 400 en 5000 meter en de 400 meter horden.

Tot slot nog een opmerking voor met name masters en para-atleten: mogelijk staan niet alle categorieën en classificaties op atletiek.nu. Geldt dit voor jou, stuur ons dan even een mailtje. Ook alle overige vragen beantwoorden we uiteraard graag.

Vanaf dinsdag 21 juli om 19:00 uur kun je je inschrijven via atletiek.nu. Tot over een paar weken!

Categorieën
Geen categorie

Een zonnige tweede Track Meeting

Twee weken geleden was er een idee, één week geleden ging de inschrijving open en op zaterdag 18 juli was de tweede Track Meeting een feit. Ondanks de relatief korte voorbereidingstijd voor zowel deelnemers als organisatie, stonden er 400 atleten op de baan en werd er weer goed gepresteerd. Met minder onderdelen dan gebruikelijk, konden we dit keer alle geïnteresseerde atleten een plekje op de startlijst geven.

Doordat onze persoonlijke agenda’s ook weer steeds voller worden, verlieten we voor deze ene keer de traditionele vrijdagavond en weken we uit naar een zaterdagmiddag. Waar we normaal de laatste uurtjes van een zomeravondzonnetje nog net meepakken, stond deze nu hoog aan de hemel. Fotografen waren blij met de goede belichting, maar voor bijvoorbeeld de 3000m mocht het toch wel een graad of tien koeler.

Dat de hoogspringprestaties er niet negatief door werden beïnvloed, bewees Weia Reinboud al vroeg op de middag. Een paar weken geleden sprong ze in een trainingswedstrijd al eens 1,31 m, vandaag had ze aan 1,29 m genoeg om officieel het Nederlands Record bij de vrouwen 70+ te pakken. Bovendien is dat ook de beste Europese prestatie in de buitenlucht ooit! En wie weet wat er nog in zit, want het wereldrecord staat slechts één centimeter hoger…

De looponderdelen begonnen met enige vertraging, doordat vakantieverkeer en wegwerkzaamheden veel atleten in de file deden belanden. Onder warme omstandigheden liepen echter 335 atleten hun 800, 1500 of 3000 meter! Ook deze Track Meeting stonden er vele snelle atleten aan de start en werden er opnieuw allerlei persoonlijke records gebroken.

Met het verbreken van records in het achterhoofd, werd Riet Jonkers-Slegers goed in de gaten gehouden. Ze had haar zinnen gezet op het Nederlands Record op de 3000m in haar leeftijdscategorie (75+), maar wellicht was het haar toch te warm: met 16:37,84 bleef ze daar zo’n twintig seconden boven. Het levert haar wel een tweede plaats op de ranglijst op, maar Riet kennende is dat niet genoeg. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Twee Track Meetings liggen al achter ons en dat terwijl we een maand geleden nog dachten dat het (minstens) tot 1 september zou duren voor wedstrijden weer zouden mogen. Met telkens zo’n twee weken om de wedstrijd te organiseren én allerlei beperkingen door alle coronamaatregelen, waren het intensieve weken. Tijd voor een korte vakantie.

Iedere atleet die we tegenkwamen bij deze wedstrijden, liet ons echter weer zien waar we het voor doen. Want of zij of hij nu een nieuw persoonlijk (of zelfs Nederlands) record behaalde, of duidelijk nog niet tevreden was met de geleverde prestatie – iedereen was blij weer aan de start te staan van een atletiekwedstrijd. En wij zeker niet minder!

Categorieën
Geen categorie

Inschrijving tweede Track Meeting geopend

Na de overweldigende belangstelling voor de eerste Track Meeting op vrijdagavond 10 juli, hebben we besloten op korte termijn een tweede wedstrijd te organiseren. Zo willen we zo veel mogelijk atleten de mogelijkheid bieden om weer mee te doen aan een baanwedstrijd!

Op zaterdagmiddag 18 juli zal de tweede Track Meeting van dit jaar plaatsvinden. Tussen 13:00 en 18:00 uur bieden we een aantal onderdelen aan, zie atletiek.nu voor het volledige programma. Omdat zowel onze gebruikelijke wedstrijdbepalingen als de coronamaatregelen nog steeds gelden, wijzen we jullie hier op een aantal zaken die van belang zijn om te weten.

Bedenk bij alle maatregelen dat we als organisatie telkens weer keuzes moeten maken. We willen graag zo veel mogelijk atleten de mogelijkheid bieden om mee te doen, zeker nu er nog steeds zeer beperkt wedstrijden mogelijk zijn. Dat betekent dat we niet onbeperkt publiek kunnen toelaten, dat we atleten vragen na hun onderdeel zo snel mogelijk weer te vertrekken enzovoort. Het zijn niet de leukste maatregelen, maar zonder dat is zo’n groot evenement gewoon niet mogelijk onder deze omstandigheden.

Algemene maatregelen
Uiteraard gelden alle maatregelen zoals die door de overheid zijn bepaald. Blijf thuis bij gezondheidsklachten, ontsmet regelmatig je handen, hoest of nies in je elleboog en houd anderhalve meter afstand tot anderen. Deze anderhalvemeterregel geldt ook tijdens en rond de Track Meeting! De enige uitzonderingen zijn personen uit hetzelfde huishouden en tijdens de looponderdelen. Tijdens warming-up of cooling-down en te allen tijde bij de springonderdelen moet er dus afstand worden gehouden!

De kantine is gesloten, daardoor is er geen eten of drinken te koop op de accommodatie. Toiletten en kleedkamers zijn wel beschikbaar, maar kom zo veel mogelijk in sportkleding naar de baan en douche thuis.

Onderdelen en categorieën
We hebben gekeken naar de belangstelling voor de verschillende onderdelen bij de eerste Track Meeting en naar andere wedstrijden die op en rond 18 juli georganiseerd worden. Zo zijn we tot het volgende programma gekomen: 800m, 1500m, 3000m, hoogspringen, verspringen en hinkstapspringen.

De Track Meetings zijn toegankelijk voor U18 (B-junioren), U20 (A-junioren), senioren en masters. C-junioren mogen meedoen bij en volgens de regels van U18 (B-junioren). D-junioren en pupillen zijn niet toegestaan. Para-atleten zijn welkom, maar we bieden dit keer geen wheelers-series aan.

Inschrijving en aanmelding
De inschrijving opent zondagmiddag om 17:00 uur. Voorinschrijving via atletiek.nu is verplicht, op de dag zelf is er geen inschrijving meer mogelijk. We zullen zo snel mogelijk de aanmeldingen omzetten in een toelating of afwijzing. Sta je op ‘reserve’, dan hoor je uiterlijk vrijdag of we alsnog een plekje voor je hebben. Zaterdag zullen we geen nieuwe atleten meer toelaten.

Ook alle andere aanwezigen dienen zich vooraf aan te melden. Voor publiek (inclusief chauffeurs) is helaas geen ruimte en voor coaches hanteren we een richtlijn van één coach per drie atleten van dezelfde vereniging. Houd hier dus rekening mee bij je plannen voor een middagje Utrecht, je auto-indeling et cetera!

De atleet dient haar of zijn coach te noemen in het inschrijfformulier van atletiek.nu én coaches dienen zich aan te melden via een afzonderlijk formulier. Ook aanwezigen zonder relatie tot een specifieke atleet, zoals media, dienen zich via dit formulier aan te melden.

Meldtijden en aanwezigheid
Iedere atleet ontvangt vooraf een meldtijd. Dit zal een periode van dertig minuten zijn, waarin het startnummer kan worden opgehaald. Eerder dan dit tijdvak kunnen we je niet toelaten. Ben je later dan de aangegeven tijd, dan kun je helaas niet meer deelnemen.

Kom je van buiten Utrecht en met een groepje, bijvoorbeeld door een auto te delen, houd dan alsjeblieft rekening met de onderdelen die jullie kiezen. Zo zijn er bij het verspringen twee groepen, dus deel je de auto met een 800m-loper, kies dan de verspringgroep gelijktijdig met de 800m. Kom je met drie lopers in één auto, overweeg dan dezelfde afstand te kiezen.

We vragen alle atleten na hun onderdeel zo snel mogelijk de accommodatie weer te verlaten. Uitlopen is natuurlijk mogelijk, maar blijven kijken naar een vriend of vriendin helaas niet.

Tip: de winkel van onze hoofdsponsor Runnersworld Utrecht bevindt zich in stadion Galgenwaard, op loopafstand van de atletiekbaan. Ze zijn zaterdag geopend van 9:00 tot 18:00 uur, dus een prima plek om je tijd buiten de baan door te brengen!

Specifieke bepalingen per onderdeel
* 800m, 1500m, 3000m: De series worden ingedeeld op tijd, waarbij de snelste serie als eerste wordt gelopen. Aanmeldingen zullen worden gesplitst in een A- en een B-groep per onderdeel, met eigen meldtijden. Zo voorkomen we dat bijvoorbeeld de laatste serie op een onderdeel zich al vroeg moet melden en daardoor onnodig lang op de accommodatie is.
* Alle springonderdelen: Doordat de gebruikelijke gymbankjes nog slechts door twee of drie atleten tegelijk kunnen worden gebruikt (want anderhalve meter afstand), hebben we niet voor iedere atleet een zitplaats tussen de sprongen door. Alternatieven zijn de grond en een zelf meegebrachte stoel.
* Verspringen: Er is een A- en een B-groep. De keuze is aan de atleet, behalve in het aanvangstijdstip verschillen de groepen niet van elkaar. Probeer zo te kiezen, dat je aanwezigheid op de accommodatie zo veel mogelijk beperkt wordt (zie Meldtijden en aanwezigheid).
* Hinkstapspringen: Er kan worden gesprongen vanaf de 5-, 7-, 9-, 11- en 13-meterbalk.
* Hoogspringen: Aanvangshoogte wordt bepaald in overleg met de atleten.

Heb je nog vragen over deze wedstrijd, dan kun je ons bereiken via info@trackmeetings.nl.

Categorieën
Geen categorie

Het Track Meetings-seizoen is van start!

Eind juni wisten we het. De eerste negen dagen van juli werd er heel hard gewerkt. En toen was het 10 juli! De eerste Track Meeting van 2020. Hoe zou het zijn? Zouden er veel atleten zijn? Hoe beperken we de toestroom, al zouden we graag iedereen verwelkomen? Welke maatregelen zijn er nodig? Zijn er meer wedstrijden? Welke onderdelen kunnen wel en welke niet?

Eén week eerder, op zaterdag 4 juli, opende de inschrijving. Vanaf 17:00 uur konden alle atleten terecht op atletiek.nu. Eén minuut later: 121 inschrijvingen. Vijf minuten na opening: de 3000m zit vol. Zes minuten na opening: ook de 800m heeft het maximumaantal bereikt. Tien over vijf: 406 inschrijvingen in totaal en ook de 1500m is helemaal vol.

Nu maakten we ons weinig zorgen over de belangstelling, maar dit overtrof alle verwachtingen. Het werd meteen duidelijk dat we dit niet alleen organiseren omdat we het zelf leuk vinden, maar ook omdat heel veel atleten al maanden uitkeken naar een baanwedstrijd. We mochten aan de slag!

Een week vooruit, naar de wedstrijddag. ’s Ochtends vroeg werden de eerste voorbereidingen op de baan al getroffen. Honderden meters geel plakband met de waarschuwing anderhalve meter afstand te houden werden rond de baan geplakt en niet snel daarna kwamen ook de sectorlijnen, startblokken en afstandsmarkeringen uit de materiaalopslag.

En niet te vergeten alles buiten het wedstrijdterrein. Alles op en binnen de rondbaan is ons bekend, al is de eerste wedstrijd van het jaar altijd weer even wennen. Maar hoe zorg je ervoor dat publiek anderhalve meter afstand houdt? Dat we weten wie er op de accommodatie aanwezig zijn en geen massale toeloop krijgen? Dat er ruimte is voor alle coaches, maar ook voor een warming-up?

Gelukkig stond er geen horden op het programma en kon een deel hiervan dienst doen als afzetting. Vele meters lint werden gespannen, desinfectiemiddel was aanwezig, bewegwijzering werd aangebracht, hesjes voor een corona-team lagen klaar… Zowel de organisatie als atleten en andere aanwezigen moesten soms duidelijk wennen, maar bijna de hele avond verliep netjes en geordend. Iedereen bedankt daarvoor!

En toen was het zeven uur: het eerste startschot klonk! Er zijn vele prachtige prestaties geleverd, ieder op haar of zijn eigen niveau. De een merkte dat wedstrijdritme nog ontbreekt, de ander verbrak meteen een persoonlijk record. Hoewel we als Track Meetings geen medailles hebben en iedere wedstrijdatleet van harte welkom is, willen we toch enkele hoogtepunten met jullie delen.

Allereerst de twee Nederlandse Records van de avond! Zowel Lara Baars als Take Zonneveld verbeterde het eigen record in de para-klasse F40. Lara deed dit door haar kogel 7,74 meter ver te stoten, Take liet de kogel 9,49 meter ver landen. Bovendien kwalificeerde hij zich hiermee voor de Paralympische Spelen, volgend jaar in Tokyo!

Intussen vloog ook de discus verder dan ooit, ditmaal bij de vrouwen-65. Tiny Hellendoorn verbeterde daar het Nederlands Record in die leeftijdscategorie tot 32,51m. Sebastiaan Bonte meldde zich met een worp van 55,65m in de top-tien allertijden (U18), slechts acht jongens wierpen ooit verder.

Een ander hoogtepunt kwam aan het einde van de avond, bij de 3000m. Daar lieten Diane van Es en Irene van der Reijken zien dat ze die maanden zonder wedstrijden prima doorgekomen zijn: met 8:53,46 liep Diane de achtste tijd ooit door een Nederlandse vrouw, terwijl Irene met 8:58,83 een elfde plek op de allertijdenlijst inneemt! Ook Tess van Randtwijk liet met 9:37,09 van zich horen: ze nestelt zich daarmee net in de top-tien allertijden bij de U18.

Het was kortom een prachtige avond. Het zonnetje scheen, de temperatuur was aangenaam en voor iedereen was het heerlijk om weer terug op de baan te zijn. Hoewel… Lang niet iedereen die er had willen zijn, konden we ook toelaten. Het deelnemersaantal moest helaas beperkt worden en ook publiek en coaches kon niet onbeperkt de toegangspoort door. Dat laatste zal nog even zo blijven, maar alle atleten bieden we graag alvast een volgende kans.

Daarom organiseren we op zaterdagmiddag 18 juli een tweede Track Meeting. Tussen 13:00 en 18:00 uur bieden we de 800m, 1500m en 3000m en het hoogspringen, verspringen en hinkstapspringen aan. Meer informatie verschijnt zo snel mogelijk op deze website, maar voor nu alvast: de inschrijving opent zondagmiddag om 17:00 uur via atletiek.nu. Tot volgende week!