Wedstrijdinformatie

Let op: onderstaande was de situatie tot en met 2019. Door de steeds wisselende coronamaatregelen zijn de opzet van en de procedures voor de Runnersworld Track Meetings in 2020 en 2021 ook regelmatig gewijzigd. Houd de nieuwsberichten in de gaten voor de actuele situatie.

Inschrijving 
Inschrijving bij voorkeur via atletiek.nu maar na-inschrijving ter plekke is mogelijk. De na-inschrijving opent om 17:30 uur. De inschrijving sluit 45 minuten voor de start van het betreffende onderdeel. Deelnemers aan discuswerpen, kogelslingeren en speerwerpen moeten zich wel voor inschrijven om zeker te zijn van deelname. Deelnemers aan deze onderdelen kunnen zich tot 24 uur van tevoren inschrijven via atletiek.nu. De voorinschrijving is bedoeld om te voorkomen dat zich teveel atleten voor deze onderdelen aanmelden op de avond zelf en we die niet allemaal mee kunnen laten doen.

Zowel bij voor- als na-inschrijving moet je je melden om je startnummer op te halen en te betalen indien dit nog niet gedaan is.

Inschrijfkosten
Alle atleten €4,50 per onderdeel. 
Vermeld je ‘Atletiekunie bondsnummer’ op je inschrijfkaart voor een snelle verwerking. Het inschrijfgeld wordt met € 1.00 verhoogd als je dat niet invult. Deze regel geldt niet voor buitenlandse atleten.

Wedstrijdregels

  1. De Runnersworld Track Meetings zijn voor U18, U20, Senioren en Masters. Junioren C (U16) mogen meedoen als U18 (Regel 520.3). Junioren D (U14) mogen niet meedoen (Regel 520.3)
  2. Bij looponderdelen worden de series ingedeeld op tijd, zoals opgegeven bij inschrijving. Snelste series eerst!
  3. De “normale” regel (Regel 162.7) met betrekking tot valse starten geldt voor alle atleten, dus ook voor Masters!
  4. Bij looponderdelen waarvoor startblokken worden gebruikt, mogen Masters ook starten zonder startblokken.
  5. Bij de volgende technische onderdelen krijgt elke deelnemer 4 pogingen: discuswerpen/kogelslingeren/speerwerpen/kogelstoten/hinkstapsprong/verspringen. Indien mogelijk kan de wedstrijdleider een 5e en 6e poging toestaan.
  6. Bij polsstokhoog* wordt de lat per keer 20 cm verhoogd. De wedstrijdleider kan hiervan afwijken als het aantal deelnemers dat toestaat.
  7. Bij hoogspringen* wordt de lat met 5 cm per keer verhoogd. De aanvangshoogte wordt bepaald in overleg met de deelnemers.
  8. Indien er een limiet gehaald dient te worden voor een internationaal toernooi is er een mogelijkheid om hier aanpassingen voor te doen (bv een vrouwen only serie). Stuur je verzoek naar info@trackmeetings.nl

*Als een afwijking van de normale verhoging nodig is voor een Nationaal Record/Limiet dan maken wij dat mogelijk.

Sinds 20 jaar vindt de registratie van alle looponderdelen plaats met behulp van elektronische tijdmeting. Bij de sprint en het verspringen wordt ook een windmeter gebruikt.

IPC-status
Atleten met een lichamelijke handicap zijn bij de Runnersworld Track Meetings geen uitzondering. Wel bijzonder is dat wij sinds 2014 een IPC erkende wedstrijd zijn. Dit houdt in dat alle prestaties van atleten met een handicap, zoals limieten voor EK, WK, nationale records etc., erkend worden door het Internationaal Paralympisch Comité (IPC). De behaalde uitslagen komen op de IPC wereldranglijst.

Soms hoeven hier in het wedstrijdverloop geen aanpassingen voor gemaakt te worden (bijvoorbeeld een verspringster met een onderbeenprothese) maar in andere gevallen wel (serie 100 m voor wheelers). Wil je dat jouw prestatie erkend wordt door het IPC, vul dan je IPC-klasse in op het inschrijfformulier. Dit nummer heb je alleen wanneer je nationaal of internationaal gekeurd bent.

Val je in de categorie wheelers of moeten wij voorzieningen treffen voor je deelname (bijvoorbeeld vastzetten stoel in kogelring), neem dan contact op met Sebastiaan Durand via sebastiaan@u-track.nl . Hij kijkt dan naar de mogelijkheden en stemt dit af met onze organisatie. Kun je zonder problemen in het reguliere programma meedraaien dan hoef je je niet bij Sebastiaan te melden. Alle atleten (aangemeld of niet) moeten zich sowieso bij ons inschrijven en zijn bovenstaand inschrijfgeld verschuldigd.

Voor meer informatie mail je naar: info@trackmeetings.nl